Γ. Πρωτούλης: Στη μεγάλη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα ακουστούν τα αιτήματα για το ωράριο και τους μισθούς

Στη μεγάλη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων, σήμερα, θα μπουν επί τάπητος τα αιτήματα των εργαζομένων για το ωράριο και τους μισθούς, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πρωτομαγιάς στο «Action 24».

Ο Γ. Πρωτούλης επισήμανε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πετσόκοψαν τους μισθούς, με εμβληματικότερο τον νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση, ο οποίος προβλέπει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, με κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ταυτόχρονα, έθιξε το ζήτημα της μεγάλης μείωσης του μέσου μισθού για τους εργαζόμενους που είναι πολλά χρόνια στη δουλειά. Σε αυτό το σημείο θύμισε την πρόταση νόμου πάνω από 500 Σωματείων, που το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή προς ψήφιση, για αυξήσεις μισθών και επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, την οποία όμως απέρριψαν από κοινού τα υπόλοιπα κόμματα γιατί συμφωνούν στους δημοσιονομικούς στόχους και στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις.

Σχετικά με τα φασιστικά μορφώματα, ο Γ. Πρωτούλης επέρριψε ευθύνες στις δύο τελευταίες κυβερνήσεις για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός πως για μήνες δεν βρισκόταν αίθουσα για τη δίκη. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να λογίζονται ως «αντισυστημικοί» αυτοί που βάζουν μπροστινούς ανώτατους δικαστικούς και ανώτατους στρατιωτικούς και ταυτόχρονα ρόλος τους είναι να εξυπηρετούν τη μεγαλοεργοδοσία για να πέφτουν οι μισθοί και για να υπάρχει ο βούρδουλας της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς. Αυτό είναι οι φασίστες, υπογράμμισε ο Γ. Πρωτούλης, μαντρόσκυλα του συστήματος που τους αφήνουν και τους μαζεύουν όποτε χρειάζεται.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...