Γ. Πρωτούλης στην Καισαριανή: Η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι η απόφαση που δεν θα μετανιώσετε

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Πρωτούλης στο βήμα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή
Φωτό αρχείου: Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Πρωτούλης στο βήμα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλη την Αττική», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης στην ομιλία του και συμπλήρωσε «να ανθίσουν τα κόκκινα γαρύφαλλα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και να μοσχοβολήσουν οι γειτονιές με τη δύναμη της αμφισβήτησης στην εγκληματική πολιτική του κέρδους, δυναμώνοντας τον μόνο δρόμο που αξίζει να τον περπατήσουμε ακόμα πιο πολλοί, για να ζήσει ο λαός όπως του αξίζει».

Σχολίασε την εκπληκτική αφωνία «των κατά τα άλλα λαλίστατων, υποψήφιων περιφερειαρχών στην Αττική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ» μπροστά στον νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, «άγριας λιτότητας, άγριων περικοπών για τις λαϊκές ανάγκες και άγριας φοροληστείας».

Θύμισε το τι συμβαίνει και στην Περιφέρεια Αττικής, όπου δίνονται περίπου 102 εκατ. από τον κρατικό υπολογισμό και τα 75 εκατ. πάνε στη μισθοδοσία των ήδη αποψιλωμένων υπηρεσιών.

Υπογράμμισε πως «ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι αυτά που απομένουν, δηλαδή 27 εκατ. ευρώ για 4 εκατομμύρια κατοίκους, δεν φτάνουν ούτε για ζήτω…» και αντιπαρέβαλε πως ωστόσο «μια χαρά φτάνουν τα πακέτα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης που περιμένουν πώς και πώς να ξεκοκαλίσουν οι μέτοχοι των μεγάλων εταιρειών και οι εργολάβοι».Δεν τους καίγεται καρφί παρά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

«Για το “θα λασπώσουμε, θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε” που ακούσαμε από τα χείλη του Μητσοτάκη προχτές από τον γειτονικό Βύρωνα, μαζί με τον εκλεκτό του Μαξίμου Χαρδαλιά, σημαίνει σε απλή μετάφρασή μας ότι κλείνουμε από τώρα ραντεβού με τις επόμενες καταστροφές, με τα επόμενα εγκλήματα από την πολιτική τους», σημείωσε και εξήγησε: «Γιατί ο στόχος τους είναι η ανάπτυξη των κερδών, η άνοδος στην επενδυτική βαθμίδα, οι δημοσιονομικοί στόχοι, η “πράσινη ανάπτυξη”, τα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν τους καίγεται καρφί αν θα έχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες σε Περιφέρειες και δήμους, που θα διασφαλίζουν όλες τις υποδομές για την ασφάλεια και την ανάπτυξη του λαού και των παιδιών του. Αυτό αποδείχθηκε μπροστά στα μάτια όλων μας το καλοκαίρι που πέρασε. Δεν υπάρχει κανείς που να μην το βλέπει».

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους κατοίκους της Καισαριανής, μιας περιοχής που ήδη έχει μπει στο μάτι των «πράσινων επενδυτών», επειδή περιβάλλεται από τον τελευταίο πνεύμονα δάσους που έχει απομείνει στην Αττική, τόνισε:

«Το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΠΣΚΑ) που εγκρίθηκε είναι κάλεσμα προς τους περίφημους επενδυτές να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Ποιος θα πληρώσει αυτό το σχέδιο;

Ο λαός της Αττικής, είτε σαν εργαζόμενος που θα δουλέψει γι’ αυτές τις επενδύσεις, είτε σαν φορολογούμενος, είτε σαν χρήστης.

Οι όροι της “πράσινης μετάβασης” είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση γης, υδάτων, δασών και υγείας.

Και προϋπόθεση των “πράσινων επενδύσεων” είναι η επιδείνωση και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, διαχείριση αποβλήτων με καύση σύμμεικτων απορριμμάτων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Περιέχει έργα και δράσεις που ούτε προστατεύουν το περιβάλλον, ούτε εξασφαλίζουν φθηνή Ενέργεια για τον λαό, ούτε προσανατολίζουν τα χρήματα στην πραγματική πολιτική προστασία από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς, ούτε δημιουργούν ελεύθερους χώρους με δωρεάν πρόσβαση του λαού, ούτε εξασφαλίζουν ποιοτική κατοικία ή άλλες υποδομές αναγκαίες για την υγεία του λαού.

Βάζουμε ανοικτά το ζήτημα στον λαό της Αττικής, στους εργαζόμενους, ότι χρειάζεται η ανατροπή αυτής της κατάστασης, γιατί δυστυχώς αυτή η πολιτική όσο συνεχίζει και διαιωνίζεται, θα αφήνει πίσω της μόνο θύματα και τίποτα παραπάνω».Επιλογή που ταιριάζει στα συμφέροντα των πολλών

«Στις 8 και στις 15 Οκτώβρη υπάρχουν δύο επιλογές», επισήμανε ο Γ. Πρωτούλης, «η μία που εκφράζει η κυβέρνηση με τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα και η άλλη που εκφράζουν οι ανάγκες του λαού! Αυτή εκφράζει και το κόκκινο γαρύφαλλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε:

«Επιλέγουμε και μπορούμε να χαράξουμε μια άλλη πορεία από αυτή που ζούμε καθημερινά.

Μία πορεία με εκλεγμένους μαχητές, αγωνιστές στο πλάι του λαού, όπως πρέπει να είναι.

Που θα μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να διεκδικήσουν έργα, για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε πόλεις σύγχρονες και ασφαλείς με ελεύθερους χώρους και υποδομές.

Που θα βρεθούν μαζί με τους εργαζόμενους στον αγώνα για 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο, για ασφαλείς χώρους δουλειάς, για να καταργηθεί στην πράξη η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης που μας γυρνά δεκαετίες πίσω.

Που δεν θα αφήσουν κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Που θα είναι μαζί με τη νεολαία στον αγώνα της για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για δημόσια και δωρεάν πανεπιστήμια.

Εμείς είμαστε με όλους και όλες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής ενός συστήματος που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα και βγαίνουν στον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που θα κατακλύζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα δίκαια αιτήματά τους.

Γι’ αυτά παλεύουμε καθημερινά!

Γι’ αυτά ψηφίζουμε την Κυριακή!

Κάντε το βήμα και τολμήστε!

Κάντε την επιλογή που ταιριάζει στα συμφέροντα των πολλών!

Πάρτε την απόφαση που δεν θα μετανιώσετε, με το χέρι στην καρδιά!

Με το κόκκινο γαρύφαλλο παντού, σε όλες τις κάλπες!».

Δείτε ακόμα...