Γ. Πρωτούλης: Τα μεγάλα συλλαλητήρια που θα γίνουν είναι η ελπίδα των εργαζόμενων

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

Η ελπίδα και ο δρόμος των εργαζόμενων είναι τα μεγάλα συλλαλητήρια που θα γίνουν όπως αυτό του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο «Flash Radio 99.4».

Υπογράμμισε ότι το καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι γεμάτο για τους βιομήχανους και τους παρόχους ενέργειας, ενώ για το λαό έχει πολύ βαριές συνέπειες πέρα από τα ψίχουλα που είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Πρώτα μας τα παίρνουν κι έπειτα δίνουν πενταροδεκάρες για να μας ξεγελάνε, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ τόνισε πως -πέρα από τους καυγάδες εντός της ΕΕ- το αντικείμενο είναι πως θα φορτωθεί ο λογαριασμός στους λαούς, πως με χρήματα του ελληνικού λαού θα επιδοτηθούν οι καπιταλιστές πάροχοι ενέργειας μετά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την απολιγνιτοποίηση και την πράσινη μπίζνα.

Για τις υποκλοπές-παρακολουθήσεις σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης ενός πολυπλόκαμου μηχανισμού μαζικών παρακολουθήσεων που το ΚΚΕ έχει καταγγείλει από το 2016. Πρόσθεσε ότι ο μηχανισμός αυτός στηρίζεται σε ένα νομικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλα τα κόμματα που κυβέρνησης και δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από κοκορομαχίες.

Ειδικά για την Εξεταστική επιτροπή σχολίασε πως η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να μείνουν στο σκοτάδι οι υποθέσεις που εξετάζονται.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...