Γ. Στεφανάκης: Ισχυρό ΚΚΕ για να μην μπαίνουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας

Στεφανάκης ΚΚΕ

Την προσπάθεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κρύψουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον εκτρωματικό νόμο Κατρούγκαλου και η κυβέρνηση της ΝΔ τον εφάρμοσε, κατήγγειλε ο Γιώργος Στεφανάκης υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συζήτηση με αφορμή τις δηλώσεις Κατρούγκαλου.

Τόνισε ότι ο εκτρωματικός νόμος εκτός από τα χαράτσια στις εισφορές των μικρών επαγγελματιών, ανέβασε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, διαχώρισε τη συντάξεις σε κύρια και ανταποδοτική και όλα αυτά τα εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις. 

Για το ΚΚΕ, τόνισε, οι συντάξεις και το ασφαλιστικό πρέπει να είναι υπόθεση του κράτους και όχι ατομική υπόθεση και αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και οι εκλογές είναι μία ευκαιρία ο κόσμος να καταδικάσει αυτή την αντεργατική πολιτική.

Για τις υποκλοπές, σημείωσε τις ευθύνες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που έχουν ψηφίσει και έχουν φτιάξει ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο όπου με βάση και τις οδηγίες της ΕΕ, «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων. Σημείωσε πως το αστικό κράτος είναι εχθρικό για τον λαό, έχει στόχο να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του ενώ υπενθύμισε ότι από το 2016 και με τις δύο κυβερνήσεις, γίνονταν υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, και καμία απάντηση δεν δόθηκε ποτέ. 

Για το σχηματισμό κυβέρνησης, τόνισε ότι υπάρχει η αντικειμενική βάση για συνεργασία μεταξύ των κομμάτων, και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή καθώς τα αστικά κόμματα στις στρατηγικές κατευθύνσεις ταυτίζονται, όπως στους αντιασφαλιστικούς νόμους που θα συνεχίσουν να ισχύουν, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στο Ταμείο Ανάκαμψης που αποτελεί νέο υπερμνημόνιο. Γι’ αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, καμία ανησυχία δεν έχει το κεφάλαιο, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, για το αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Το μόνο που τους ανησυχεί είναι να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα.  

Την επόμενη μέρα, όσο πιο μαχητική  εργατική λαϊκή αντιπολίτευση με ισχυρό ΚΚΕ, τόσο πιο νικηφόροι θα είναι οι αγώνες του λαού, κατέληξε, καλώντας τους εργαζόμενους και τον λαό με τη ψήφο τους να τιμωρήσουν τα κόμματα που τους έφεραν στη σημερινή κατάσταση και να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να ενισχυθούν οι αγώνες για κατάργηση των μνημονιακών και αντιασφαλιστικών νόμων, για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, για δωρεάν παιδεία και υγεία, για να μην μπαίνουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...