Γ. Στεφανάκης: Να δυναμώσει το ΚΚΕ και οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες από την επομένη των εκλογών

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι αντιλαϊκή γιατί και τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, είναι δεσμευμένα για να υλοποιήσουν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ, με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής σταθερότητας, που την έχουν σαν θεό τους, δηλαδή στο πλαίσιο των κερδών, βάζοντας στο ζύγι την ζωή των εργαζομένων και του λαού, με τα κέρδη, τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 12 Μάη σε εκπομπή της «Ertnews»

Μια τέτοια κυβέρνηση θα φτιαχτεί, συνέχισε ο Γ. Στεφανάκης, σημειώνοντας ότι για μια τέτοια κυβέρνηση οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να έχουν καμία “καούρα”, δεν πρέπει να τους νοιάζει. Το μόνο που πρέπει να τους νοιάζει, επεσήμανε, είναι να δυναμώσει το ΚΚΕ και οι εργατικοί, λαϊκοί αγώνες από την επομένη των εκλογών για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι για να επανέλθουν οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, για να μπορούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους να διεκδικούν τον μισθό τους και όχι ο υπουργός, με βάση τους νόμους Βρούτση – Αχτσιόγλου, για να καταργηθούν όλοι οι ειδικοί φόροι, για να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κλπ.

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε ο Γ. Στεφανάκης, έχει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης που είναι η μοναδική που συμφέρει τους εργαζόμενους. Μια πρόταση διακυβέρνησης για μια άλλη εξουσία όπου τα κλειδιά της οικονομίας θα τα έχουν αυτοί που παράγουν τον πλούτο. Δεν παράγουν πλούτο οι κηφήνες οι επιχειρηματίες, υπογράμμισε ο Γ. Στεφανάκης. Τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι που μπορούν να οργανώσουν την δική τους εξουσία, με το ΚΚΕ να πρωτοστατεί σε μια τέτοια κυβέρνηση και μέχρι τότε θα προετοιμάζει τους αγώνες των εργαζομένων έτσι ώστε να τους ανατρέψουμε μια και καλή.

Όσο πιο αδύναμη θα είναι η επόμενη κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους γιατί έτσι θα μπορούν να αποσπούν τις κατακτήσεις που χρειάζονται, κατέληξε ο Γ. Στεφανάκης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...