Γ. Στόλτενμπεργκ: Το Κίεβο θα αποφασίσει ποια είναι μια αποδεκτή λύση

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μετά την δήλωση του προσωπάρχη του, για εκχώρηση εδαφών από την Ουκρανία για να υπάρξει ειρήνη, επιχείρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, εν μέσω των αιματηρών μαχών και βομβαρδισμών που συνεχίζονται στο πεδίο, κι ενώ ήδη δρομολογούνται σχεδιασμοί και νέα τεράστια πακέτα εξοπλισμών για τη συνέχιση και κλιμάκωση του πολέμου και το 2024.

Εξαρτάται από την Ουκρανία να αποφασίσει πότε θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες προκειμένου να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συνομιλίες μετά τη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφέροντας πως η θέση της συμμαχίας δεν έχει αλλάξει έπειτα από την δήλωση του Στιαν Γένσεν, που ανέδειξε ότι στο τραπέζι των εντεινόμενων παζαριών βρίσκονται διάφορες «εναλλακτικές» για τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός ενδεχόμενου προσωρινού συμβιβασμού στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είναι οι Ουκρανοί, και μόνο οι Ουκρανοί, που μπορούν να αποφασίσουν πότε υφίστανται οι συνθήκες για διαπραγματεύσεις και ποιος μπορεί να αποφασίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ποια είναι μια αποδεκτή λύση», είπε ο Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε διάσκεψη στη νορβηγική πόλη Άρενταλ. «Το μήνυμά του (σ.σ. του Γένσεν), το οποίο είναι και το κύριο μήνυμά μου, το οποίο είναι και το κύριο μήνυμα του ΝΑΤΟ, είναι, κατ’ αρχάς, πως η πολιτική του ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει: Υποστηρίζουμε την Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Πάντως, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν διέψευσε ότι είναι υπαρκτή η πρόταση Γένσεν. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...