Γαλλία: Απεργία γιατρών ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Το προσωπικό του νοσοκομείου στο Montelimar, στο γαλλικό τμήμα Drome, έχει απεργήσει για απροσδιόριστο χρόνο για να διαμαρτυρηθεί για τους νέους κανόνες που τους αναγκάζουν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου ή να αντιμετωπίσουν την απώληση.

Η απεργία κατά του «αναγκαστικού εμβολιασμού» ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το συνδικάτο CGT-GHPP και επηρεάζει περίπου 200 γιατρούς και 1.500 νοσοκόμες στη νοτιοανατολική γαλλική πόλη.

Εκατοντάδες από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο την Παρασκευή, καταγγέλλοντας την καραντίνα και τις εντολές εμβολίων και φώναζαν «liberté!» (ελευθερία).

«Είμαστε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του εξαναγκασμού εμβολίων», δήλωσε η Elsa Ruillere, εκπρόσωπος της τοπικής ένωσης, στο Sputnik France. «Δεν υπάρχει επιλογή μεταξύ δοκιμών ή εμβολιασμού: ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός. Όχι, δεν συμφωνούμε. Θέλουμε να έχουμε την επιλογή όπως ο υπόλοιπος κόσμος και δεν θέλουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό. ”

Η Ruillere λέει ότι το σωματείο της υποστηρίζει «ελεύθερη και ενημερωμένη συγκατάθεση» και δεν είναι κατά του εμβολιασμού κατ ‘αρχήν αλλά κατά του εξαναγκασμού. Μερικοί από τους ιατρούς δήλωσαν ότι περιμένουν το γαλλικό εμβόλιο Sanofi-GSK, που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Πηγή: RT

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...