Γαλλία: Απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν στο Δημαρχείο της Αθήνα σε εκδήλωση ονοματοδοσίας σε πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγί στο Θησείο - Σεπτέμβρης 2013
Φώτο Αρχείου / Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν στο Δημαρχείο της Αθήνα σε εκδήλωση ονοματοδοσίας σε πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγί στο Θησείο – Σεπτέμβρης 2013 / Πηγή: Eurokinissi

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν απεβίωσε χθες βράδυ από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού COVID-19, ενώ βρισκόταν στην κατοικία του στο Λουάρ-ε-Σερ, διευκρίνισε η οικογένειά του.

«Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και πέθανε εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19», ανέφερε η οικογένεια σε δελτίο Τύπου το οποίο εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Όπως ήταν η επιθυμία του, η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο», σύμφωνα με την οικογένεια και το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Ο κεντροδεξιός πρώην πρόεδρος, ο οποίος γεννήθηκε το 1926 στο Κόμπλεντς (Γερμανία) και αναδείχθηκε στο ύπατο αξίωμα της Γαλλίας το 1974, εισήχθη τον Σεπτέμβριο σε νοσοκομείο της πόλης Τουρς, στη δυτική Γαλλία, με αναπνευστικά προβλήματα. Ανάρρωσε, αλλά εισήχθη εκ νέου σε νοσοκομείο στα μέσα του Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...