Γαλλία: Άρση περιορισμών παρά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19

Παρίσι - Πύργος του Άιφελ
Φώτο Αρχείου / Ο Πύργος του Άιφελ από το Τροκαντερό, Παρίσι, Γαλλία – COVID-19 / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Fran Boloni @franboloni

Από σήμερα, όποιος θέλει μπορεί να έχει πρόσβαση στα σινεμά, τα θέατρα, τα εστιατόρια, τις δημόσιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες χωρίς να δείχνει το υγειονομικό πάσο, στη Γαλλία. Χωρίς μάσκα στους διαδρόμους των σχολείων αλλά και τα καταστήματα.

Ωστόσο, δεν έχει έρθει το τέλος της μάσκας, που παραμένει υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς και στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Οι εταιρείες έχουν την ευχέρεια να την επιβάλλουν στους υπαλλήλους του και το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει «ισχυρή σύσταση» για χρήση μάσκας σε περίπτωση επαφής με κρούσμα «στους εσωτερικούς χώρους για περίοδο 7 ημερών από την επιβεβαιωμένη επαφή».

Η Γαλλία, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, άρουν τα όποια περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού καθώς μπαίνουμε στο…καλοκαίρι.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...