Γαλλία: Ένας νεκρός από την καταιγίδα «Κιαράν»

Η καταιγίδα «Κιαράν» στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει σήμερα χωρίς ηλεκτρικό και τμήματα της Βρετάνης και της Νορμανδίας έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για ισχυρούς ανέμους, ενώ το υπόλοιπο της βορειοδυτικής Γαλλίας βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Franceinfo» πως ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του στο νομό Εν, βορειοανατολικά του Παρισιού, όταν δένδρο έπεσε πάνω στο φορτηγό του. «Αυτό δείχνει πως, ακόμη και σε περιφέρειες που δεν έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος στον δρόμο», δήλωσε ο Μπον.

Στο νομό Φινιστέρ της Βρετάνης, όπου άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως 207 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στο Πουάντ ντι Ραζ, δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και η οδική κυκλοφορία απαγορεύθηκε μέχρι νεωτέρας, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RTL ο νομάρχης Αλέν Εσπινάς.

Η υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρινασέ έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X πως εξαιτίας της καταιγίδας 1,2 εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δείτε ακόμα...