Γαλλία: Επίθεση κατά Κούρδων με σιδηρολοστούς από τους Γκρίζους Λύκους στη Λυών

γκρίζοι λύκοι
Γκρίζοι Λύκοι

Τέσσερις άνδρες κουρδικής καταγωγής το περασμένο Σάββατο δέχτηκαν χτυπήματα με σιδηρολοστούς στα γραφεία τοπικής οργάνωσης των Κούρδων στη Λυών της Γαλλίας, με τα θύματα να καταγγέλλουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η ακροδεξιά τουρκική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) υπό τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Γύρω στις 14.30 εισέβαλαν τουλάχιστον δέκα πρόσωπα στα γραφεία κουρδικής οργάνωσης του 7ου διαμερίσματος της Λυών. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματίες» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Όταν έφτασαν στο σημείο οι δυνάμεις ασφαλείας οι δράστες είχαν φύγει από τον χώρο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, τα θύματα είναι όλοι τους άνδρες, ηλικίας από 30 έως 45 ετών και φέρουν τραύματα από μαχαίρι, ρόπαλα και σιδηρολοστούς.

Σε ανακοίνωσή του, το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας (CDK-F), αναφέρει:

«”Γκρίζοι Λύκοι”, φορώντας κουκούλες, με ρόπαλα του μπέιζμπολ και μαχαίρια επιτέθηκαν με τη μεγαλύτερη βιαιότητα στην ένωσή μας στη Λυών και ξυλοκόπησαν τα μέλη της. Τέσσερις Κούρδοι βρίσκονταν στα γραφεία και τραυματίστηκαν από τους επικίνδυνους μπράβους του Ερντογάν».

Η οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων» στη Γαλλία διαλύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, αφού κατηγορήθηκε για επεισόδια σε βάρος Αρμενίων της διασποράς, κοντά στη Λυών.

Η Κουρδική ‘Ενωση, τα μέλη της οποίας στοχοθετήθηκαν, είχε καταγγείλει πριν δύο εβδομάδες ότι δέχθηκε απειλές και ότι οι «Γκρίζοι Λύκοι» έγραψαν συνθήματα στην είσοδο των γραφείων της. Οι δράστες είχαν χαράξει τα αρχικά του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος MHP και τα αρχικά RTE, που παραπέμπουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...