Γαλλία: καταστολή σε διαδηλώσεις

Καταστολή διαδηλώσεων στη Γαλλία

Η αστυνομία διέλυσε πορεία στη μνήμη ενός νεαρού άνδρα που πέθανε κατά τη διάρκεια της επιδρομής του 2019 στη δυτική γαλλική πόλη Νάντη. Οι αξιωματικοί έσπασαν επίσης πλήθη σε ένα μουσικό φεστιβάλ στο Παρίσι μια μέρα μετά την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τα ετήσια καλοκαιρινά φεστιβάλ μουσικής του δρόμου ήταν τα πρώτα δημόσια γεγονότα που διοργανώθηκαν μετά την άρση της απαγόρευσης από τις 11 μ.μ. έως τις 6 π.μ.

Περίπου 600 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Place du Bouffay στη Νάντη για να διαδηλώσουν στη μνήμη του Steve Maia Canico, ενός 24χρονου άνδρα που πνίγηκε μετά από πτώση σε ποτάμι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής στο φεστιβάλ το 2019. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι άνθρωποι φώναξαν «Όλοι μισούν την αστυνομία» και διαμαρτυρήθηκαν για περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Η αστυνομία είπε ότι η διαδήλωση δεν ήταν εξουσιοδοτημένη και πυροδότησε βολές δακρυγόνων για να αποτρέψει την πομπή να φτάσει στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία ανέφερε αργότερα ότι 11 άτομα συνελήφθησαν και τέσσερις αξιωματικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...