Γαλλία: Καθημερινά μπλακ άουτ σε όλη την χώρα μελετά η κυβέρνηση για εξοικονόμηση ενέργειας

ΔΕΗ- Ηλεκτρική ενέργεια - εναερίτης

Η Γαλλία προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο στον τομέα της ενέργειας κατά τους χειμωνιάτικους μήνες και προς τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα αποστείλει στις Νομαρχίες εγκύκλιο που θα αφορά το τι θα πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις διακοπών της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην επικράτεια τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», της οποίας δημοσίευμα αναφέρεται στα προτεινόμενα μέτρα, το ενδεχόμενο διακοπών αποτελεί προς το παρόν μια υπόθεση εργασίας, η οποία, αν κριθεί αναγκαίο να υλοποιηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ 8 π.μ. και 1 μ.μ και μεταξύ 6 μ.μ. και 8 μ.μ. να μένουν χωρίς ρεύμα κάποιες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 60% του πληθυσμού της χώρας αναμένεται να επηρεαστεί τουλάχιστον μια φορά από τα μπλακ άουτ, ενώ στην εγκύκλιο της κυβέρνησης προς τις Νομαρχίες, αναμένεται να αναφέρεται ότι από τις διακοπές αναμφίβολα θα επηρεαστούν οι τομείς των μεταφορών – κυρίως των σιδηροδρομικών, αλλά και της κινητής τηλεφωνίας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι οι κάτοικοι των περιοχών που θα σημειώνονται τα μπλακ άουτ, θα προειδοποιούνται μια μέρα πριν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...