Γαλλία: Κυβερνοεπιθέσεις «πρωτοφανούς έντασης» σε πολλές κρατικές υπηρεσίες

Πολλές κρατικές υπηρεσίες δέχονται κυβερνοεπιθέσεις «πρωτοφανούς έντασης» από το βράδυ της Κυριακής στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την κυβέρνηση η οποία διαβεβαίωσε ότι οι συνέπειές τους ήταν μέχρι στιγμής «περιορισμένες» και ότι η πρόσβαση έχει αποκατασταθεί.

Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας είπε ότι σε αυτό το στάδιο οι επιθέσεις «δεν μπορούν να αποδοθούν στους Ρώσους».

«Από χθες το βράδυ, πολλές κρατικές υπηρεσίες έχουν γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων με κλασικές μεθόδους, όμως με πρωτοφανή ένταση» ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργό, το οποίο συνέστησε μια «ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για να αναπτύξει αντίμετρα».

Στο στόχαστρο έχουν μπει πολλά υπουργεία, όπως το υπουργείο Εργασίας. «Σε αυτό το στάδιο, οι επιπτώσεις είναι περιορισμένες και η πρόσβαση στις κρατικές ιστοσελίδες αποκαταστάθηκε», διαβεβαίωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Το νέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων αποτέλεσε μια ακόμη αφορμή για την κυβέρνηση να υπερθεματίσει των μέτρων «κυβερνοασφάλειας» και «προστασίας από εξωτερικές απειλές», ιδιαίτερα ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί ζήτησε στις 20 Φεβρουαρίου να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, απέναντι στις απειλές «δολιοφθοράς και κυβερνοεπίθεσης» εκ μέρους της Ρωσίας, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...