Γαλλία: «Μπλόκο» σε ρωσικό φορτηγό πλοίο και «κατάσχεση» από το πολεμικό ναυτικό

Γαλλική Φρεγάτα- πλοίο
Φρεγάτα του Γαλλικού Ναυτικού Courbet

Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό ανέκοψε σήμερα την πορεία φορτηγού πλοίου στο στενό της Μάγχης που είχε ως προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, σύμφωνα με το BBC, ενώ και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA μιλάει, επικαλούμενο τη ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι, για «κατάσχεση» ρωσικού φορτηγού πλοίου από τις γαλλικές Αρχές.  

Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC ότι το ρωσικό πλοίο είδε την πορεία του να ανακόπτεται, σύμφωνα με τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είπαν ότι έχει ανακατευθυνθεί στο βόρειο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer.

«Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο μήκους 127 μέτρων, που ονομάζεται “Baltic Leader” και μεταφέρει αυτοκίνητα, αναχαιτίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό στη Μάγχη και εν συνεχεία οδηγήθηκε στο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer στη Βόρεια Γαλλία», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Μεταφέρθηκε σε γαλλικό λιμάνι μετά από αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης επειδή υπάρχει υποψία ότι ανήκει σε εταιρεία η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας. Οι γαλλικές συνοριακές δυνάμεις ερευνούν επί του παρόντος το φορτηγό πλοίο. Το πλήρωμα του “Baltic Leader” συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές», συνεχίζει ο αξιωματούχος.

Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία ζητά πάντως από την πλευρά της εξηγήσεις από τις γαλλικές Αρχές αναφορικά με την εν λόγω κατάσχεση, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πηγή: BBC

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...