Γαλλία: Να μειώσουν «αμέσως» την κατανάλωση ενέργειας τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις

Διυλιστήριο πετρελαίου του Γαλλικού Πολυεθνικού Κολοσσού Total Energies - Γαλλία: Να μειώσουν «αμέσως» την κατανάλωση ενέργειας τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις

Το ένα μετά το άλλο τα «λίκνα του καπιταλισμού» αποκαλύπτουν τα όρια αυτού οικονομικού συστήματος. Μετά τα αδιέξοδα των επαναλαμβανόμενων οικονομικών κρίσεων και της πανδημίας ένας νέος εφιάλτης στοιχειώνει Κυβερνήσεις και πολυεθνικές της ενέργειας. Η ενεργειακή ανεπάρκεια. Η σειρά της Γαλλίας ήρθε μετά τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και άλλους να κάνουν δημόσιες δραματικές εκλείψεις. Να μειώσουν «αμέσως» την κατανάλωση ενέργειας τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι τον φετινό χειμώνα για να αντιμετωπίσουν μια διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση, προειδοποιούν οι επικεφαλής των γαλλικών ενεργειακών κολοσσών Engie, EDF και TotalEnergies μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας Journal du Dimanche.

«Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να μειώσουμε την κατανάλωσή μας προκειμένου να ανακτήσουμε ένα περιθώριο ελιγμών», αναφέρουν οι γαλλικές εταιρείες σε ανοικτή επιστολή τους, επικαλούμενες την απότομη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς και την περιορισμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη εξαιτίας προβλημάτων συντήρησης.

«Η ανάληψη δράσης, από το καλοκαίρι ακόμα, θα μας επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στην αρχή του προσεχούς χειμώνα, ιδίως όσον αφορά τη διατήρηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου», ανέφεραν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...