Γαλλία: Νέα επιστολή στρατιωτικών στον Μακρόν – Προειδοποιούν εκ νέου για εμφύλιο

Νέα επιστολή προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν απηύθυναν εν ενεργεία στρατιωτικοί, στην οποία προειδοποιούν ότι ο εμφύλιος στη Γαλλία είναι προ των πυλών και ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν τα πάντα για να τηρήσουν την τάξη. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «ανυπακοή», την ώρα που η Αντιτρομοκρατική αποκαλύπτει ότι απέτρεψε επίθεση κατά του υπουργού Υγείας.

Την επιστολή δημοσίευσε το (συντηρητικό) περιοδικό «Valeurs Actuelles», όπως είχε κάνει και πρόσφατα, φιλοξενώντας παρέμβαση απόστρατων που σημείωναν ότι «είναι μια κρίσιμη ώρα, η Γαλλία βρίσκεται σε κίνδυνο» και είχαν δεχτεί τη στήριξη της επικεφαλής του «Εθνικού Συναγερμού» Μαρίν Λεπέν.

Η νέα παρέμβαση – που απευθύνεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους βουλευτές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κ.τ.λ. – μέχρι χτες εμφανιζόταν να συγκεντρώνει πάνω από 36.000 υπογραφές στρατιωτικών εν ενεργεία – που λόγω της θέσης τους δεν έδιναν δημόσια τα ονόματά τους – και καλούσαν σε «ενεργοποίηση» για την «επιβίωση της χώρας».

Στρατιωτικοί της Γαλλίας, απόστρατοι και εν ενεργεία, απηύθυναν δυο επιστολές προς πολιτικούς και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο Μακρόν για να καταγγείλουν, σύμφωνα με τον συγγραφέα της πρώτης επιστολής, την «αποσύνθεση», την «παρακμή» της Γαλλίας από απειλές όπως ο ισλαμισμός ή η ανεξέλεγκτη βία στα προάστια της χώρας.

Πηγή: Ριζοσπάστης, ERTnews

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...