Γαλλία: Όλοι οι «σύμμαχοι» της Κυβέρνησης σπρώχνουν προς διάλογο

Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ στο Μαράθι στη Σούδα
Φώτο Αρχείου / Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ στο Μαράθι στη Σούδα Μάιος 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Στον κατάλογο των εκπροσώπων των ιμπεριαλιστών που σπρώχνουν την Κυβέρνηση προς διάλογο μπήκε χθες το βράδυ και η Γαλλία.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε θέματα πετρελαικής έρευνας προκαλούν εντάσεις.  Αυτές πρέπει να σταματήσουν ώστε να ευοδωθεί ένας ήρεμος διάλογος μεταξύ χωρών γειτονικών και συμμάχων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ε. Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας

Με το παραπάνω tweet Πρόεδρος της Γαλλίας στρώνει το έδαφος, και εν όψη του Έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ, για τις επικύνδυνες για το λαό διευθετήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ταυτόχρονα με ένα ακόμη tweet επιβεβαίωσε ο Μακρόν την ενίσχυση της παρουσίας των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ε. Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας

Αφορά κυρίως τις δυνάμεις που σταθμεύουν στην Κύπρο. Η παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων της Γαλλίας στο νησί είναι στα πλαίσια της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Κύπρο και τη Γαλλία.

Το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο μεγαλώνει με την παρουσία ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας σε βάσεις της Κύπρου.

Δείτε ακόμα...