Γαλλία: Πολεμικές δαπάνες ύψους 400 δισ. ευρώ για την περίοδο 2024-2030 ανακοίνωσε ο Μακρόν

EUROKINISSI

Την ώρα που ο γαλλικός λαός στενάζει υπό το βάρος της ακρίβειας και της λιτότητας και η χώρα συγκλονίζεται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι 400 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για πολεμικές δαπάνες την περίοδο 2024-2030 της Γαλλίας, αυξημένες κατά ένα τρίτο σε σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες της περιόδου 2019-2025.

Ο Μακρόν εξήγγειλε επίσης αύξηση κατά 60% των δαπανών των στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών για την περίοδο 2024-2030, αποκαλύπτοντας τους κύριους άξονες του επόμενου Νόμου Στρατιωτικού Προγραμματισμού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε σε ένα πρόγραμμα «μετασχηματισμού» για την προσαρμογή των ικανοτήτων των ενόπλων δυνάμεων στις «υψηλής έντασης συρράξεις», εννοώντας τις γενικευμένες συγκρούσεις που αναμένονται ως αποτέλεσμα της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

«Ο Νόμος Στρατιωτικού Προγραμματισμού αντανακλά τις προσπάθειες της χώρας για τις ένοπλες δυνάμεις της και οι προσπάθειες αυτές θα είναι ανάλογες με τους κινδύνους, δηλαδή σημαντικές», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στην αεροπορική βάση του Μον-ντε-Μαρσάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας απευθύνοντας το μήνυμα προς τις γαλλικές δυνάμεις για το Νέο Ετος.

«Η Γαλλία διαθέτει και θα διαθέτει ένοπλες δυνάμεις κατάλληλες για τις προκλήσεις του αιώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...