Γαλλία: Προειδοποιήσεις για «δράκους από φωτιά» – Το ακραίο φαινόμενο λόγω ανέμων

Πυροσβεστική - Γαλλία - Βρετανία - Χιλιάδες Ευρωπαίοι έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις εστίες τους λόγω των τεράστιων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες - Ιούλιος 2022

Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλουν περίπου 1.100 πυροσβέστες στη Γαλλία να θέσουν υπό έλεγχο δασικές πυρκαγιές, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας εν μέσω αλλεπάλληλων κυμάτων καύσωνα και ιστορικής ξηρασίας.

Ο καιρός φαίνεται πως δεν είναι σύμμαχος των Αρχών καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ακραίες καταστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που προκαλούν πυροστρόβιλους.

Μάλιστα, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για τον κίνδυνο σχηματισμού «δράκων από φωτιά». Πρόκειται για ένα τρομακτικό φαινόμενο που προκαλείται από τον συνδυασμό φωτιάς και ισχυρών ανέμων.

Πάνω από 400.000 στρέμματα έχουν καεί φέτος στη Γαλλία σύμφωνα με την κυβέρνηση, ή 500.000 σύμφωνα με ευρωπαϊκά δεδομένα από δορυφόρους. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έκταση πολλαπλάσια από τον ετήσιο μέσο όρο της τελευταίας δεκαπενταετίας και το καλοκαίρι δεν έχει καν τελειώσει ακόμη.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία βιώνουν επίσης τεράστιες πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι. Πάνω από 1.500 πυροσβέστες πάλευαν χθες Πέμπτη να οριοθετήσουν πυρκαγιά που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες το πάρκο Σέρα ντε Εστρέλα στην πορτογαλική επικράτεια, κι έχει ήδη καταστρέψει κάπου 100.000 στρέμματα, σύμφωνα με ευρωπαϊκά δεδομένα.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...