Γαλλία: Πρώην αστυνομικός ομολογεί στο σημείωμα αυτοκτονίας ότι ήταν διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος και βιαστής παιδιών

Ένας άνδρας που υπηρετούσε ως χωροφύλακας στο Παρίσι παραδέχτηκε ότι βρίσκεται πίσω από μια σειρά εν ψυχρώ δολοφονιών και βιασμούς που τρομοκρατούσαν τη Γαλλία για δεκαετίες. Αυτοκτόνησε αυτή την εβδομάδα, αφού κλήθηκε για εξέταση DNA.

Ταυτοποιήθηκε στα ΜΜΕ ως Φρανσουά Βεροβ, 59 ετών, βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Le Grau-du-Roi, ένα θέρετρο στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου.

Ένα σημείωμα που βρέθηκε στο διαμέρισμα έγραφε: «Ομολογώ ότι είμαι εξέχων εγκληματίας που διέπραξε ασυγχώρητες πράξεις μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990», σύμφωνα με δημοσιεύματα στα γαλλικά πρακτορεία, τα οποία ανέφεραν ότι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Δείγματα από το πλέον μεταθανάτιο τεστ DNA επιβεβαιώθηκαν ότι ταιριάζουν με αυτά που βρέθηκαν σε στοιχεία σε αρκετές παλιές σκηνές εγκλήματος.

Ο κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος έγινε γνωστός ως «The Pockmarked Man» («Le Grele») λόγω των αναμνήσεων των μαρτύρων για το πρόσωπο με ουλές, πιστεύεται ότι δολοφόνησε τουλάχιστον τέσσερα άτομα και διέπραξε τουλάχιστον έξι βιασμούς, με τους περισσότερους από τα θύματά του ήταν ανήλικα κορίτσια.

Ο Βεροβ διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1986: ένα 11χρονο κορίτσι βρέθηκε βιασμένο, στραγγαλισμένο και μαχαιρωμένο στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου ζούσε με την οικογένειά της. Το επόμενο έτος, το σχεδόν γυμνό σώμα ενός 20χρονου γερμανού ανακαλύφθηκε κρεμασμένο με τα χέρια σταυρωμένα, ενώ ένα άλλο θύμα, ένας 38χρονος άνδρας, βρέθηκε στραγγαλισμένος εκεί κοντά, με δεμένα τα χέρια και τα πόδια του μαζί πίσω από την πλάτη του. Ένα τσιγάρο που βρέθηκε στο σημείο οδηγήθηκε για ανάλυση.

Οι ερευνητές απέδωσαν αργότερα περισσότερα εγκλήματα στον κατά συρροή δολοφόνο, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της δολοφονίας ανηλίκων σε διαφορετικά διαμερίσματα του Παρισιού και την απαγωγή και βιασμό ενός 11χρονου κοριτσιού το 1994.

Πηγή: RT

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...