Γαλλία: Πρόστιμο 220 εκατ. ευρώ στην Google από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή

Πηγή: Eurokinissi

Ο γαλλικός εθνικός ρυθμιστής ανταγωνισμού ανακοίνωσε τη Δευτέρα επιβολή προστίμου 220 εκατομμυρίων ευρώ στην Google.

«Η αρχή ανταγωνισμού επιβάλλει κυρώσεις στην Google ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση των υπηρεσιών της στον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης» ανέφερε η ανακοίνωση.

Τον Δεκέμβριο του 2019, η ρυθμιστική Αρχή της Γαλλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ στην Google για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στη διαφημιστική αγορά αναζήτησης. Εκτός από το πρόστιμο, η Αρχή τότε διέταξε την εταιρεία να αποσαφηνίσει τους κανόνες για το Google Ads και της διαδικασίας τερματισμού του λογαριασμού.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ακόμη ένα πρόστιμο επιβλήθηκε από τη Γαλλία στη Google αυτή τη φορά για τις πρακτικές κατάταξης ξενοδοχείων.

Η Google της Γαλλίας και η Google της Ιρλανδίας κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 1,1 εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω έρευνας που διαπίστωσε ότι η κατάταξη των ξενοδοχείων της Google θα μπορούσε να είναι παραπλανητική για τους πελάτες, όπως ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας σε συνεργασία με την πλατφόρμα εντοπισμού διαδικτυακών απατών.

Η αμερικανική εταιρεία κατηγορήθηκε τότε ότι δημιούργησε το δικό της σύστημα αξιολόγησης για ξενοδοχεία, το οποίο χρησιμοποιεί αστέρια και διαθέτει τον δικό του αλγόριθμο.

Πηγή: sputnik.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...