Τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19 χωρίς ιατρική συνταγογράφηση θα πληρώνονται από τους ιδιώτες από τα «μέσα Οκτωβρίου» στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.
«Αποφασίσαμε να τερματιστούν τα δωρεάν τεστ εκτός από αυτά που συνταγογραφούνται από τον γιατρό», είπε ο Ατάλ, σύμφωνα ιδίως «με τις επιλογές που κάνουν ορισμένες γειτονικές μας χώρες».
«Τα επαναλαμβανόμενα τεστ δεν εμποδίζουν να πάει κανείς στο νοσοκομείο ή να μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό», ισχυρίστηκε στο τέλος του Συμβουλίου υγειονομικής ασφάλειας και του υπουργικού συμβουλίου.
Η απόφαση να τερματιστεί η δωρεάν διενέργεια των τεστ για τον κορονοϊό ανακοινώθηκε στα μέσα Ιούλη από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, ο Μακρόν επέμεινε σε έναν «πολύ απλό στόχο: τον εμβολιασμό όλων των Γάλλων που μπορούν να εμβολιαστούν».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)