Γαλλία: Τέσσερις νεκροί και ένας αγνοούμενος από τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών

σύγκρουση αεροσκαφών στη Γαλλία
Από τη σύγκρουση αεροσκαφών στη Γαλλία

Σύμφωνα με τις αρχές της Γαλλίας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη αγνοείται από τη σύγκρουση που σημειώθηκε χθες Σάββατο μεταξύ ενός μηχανοκίνητου αεροσκάφους με ένα μικρό τουριστικό αεροπλάνο.

«Ένα υπερελαφρό μηχανοκίνητο αεροσκάφος (ULM) που μετέφερε δύο άτομα και ένα τουριστικό αεροπλάνο τύπου DR400 με τρεις επιβαίνοντες, συγκρούστηκαν περίπου στις 16.30 με 17.00, στο Λος, στο διαμέρισμα Ιντρ ε Λουάρ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γενική γραμματέας του γαλλικού διαμερίσματος Ναντιά Σεζιέ.

«(Το ULM) συνετρίβη πάνω σε ένα φράκτη γύρω από ένα σπίτι χωρίς να προκαλέσει επιπλέον θύματα και (το DR400) έπεσε αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά σε μια ακατοίκητη περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Τουρ Γκρεγουάρ Νταλίν, «δύο πτώματα βρέθηκαν στο ULM και δύο άλλα στο τουριστικό αεροπλάνο». «Ένα άτομο που προφανώς έπεσε από το αεροπλάνο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε δέντρο, σε τοποθεσία που είναι δύσκολο να προσεγγιστεί.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το ULM απογειώθηκε από το Σατελερό στις 15.15 με δύο επιβάτες και το αεροπλάνο «Robin DR400» από το Πουατιέ στις 15.00. Οι επιβάτες τους εκμεταλλεύτηκαν τον καθαρό ουρανό για να πετάξουν πάνω από τα κάστρα του Λίγηρα.

Οι κάτοικοι του σπιτιού στο οποίο έπεσε το ULM δεν βρίσκονταν εκεί τη στιγμή της συντριβής του. Το σημείο βρίσκεται σε μια κατοικημένη περιοχή που συνορεύει σε πολυσύχναστο δρόμο.

Οι λόγοι της σύγκρουσης είναι ακόμα άγνωστοι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...