Γαλλία: Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, Charles de Gaulle “τράκαρε” με ιστιοφόρο

Το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle έπεσε πάνω σε ιστιοφόρο σκάφος
Το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle έπεσε πάνω σε ιστιοφόρο σκάφος

«Γαλλία – Πολωνία: 0-1». Κι αν στο ποδόσφαιρο αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν έκπληξη σήμερα, στο Γαλλικό Ναυτικό είναι μάλλον ανέκδοτο. Ένας ιστιοπλόος που λύνει την τελευταία πρυμάτσα του. Βιράρει τα πανιά του. Με ένα καλό μαϊστράλι ανοίγεται στη Μεσόγειο ξημέρωμα Παρασκευής αφήνοντας πίσω του τη Γαλλική Ριβιέρα. Πως είναι δυνατόν να φανταστεί ο άνθρωπος ότι τις επόμενες ώρες θα τον τράκαρε ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο;(!) Το Charles de Gaulle.

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle του Γαλλικού Ναυτικού, αφού ξόδεψε πάνω από 110 εκατομμύρια € για τις αποστολές του φέτος σε Μεσόγειο, Ατλαντικό Ωκεανό και στην 4μηνη υπερπόντια επιχείρηση Clemenceau 21, κατάφερε τελικά να εμβολίσει ένα 10μετρο ιστιοπλοϊκό έξω από την Τουλόν! Οι Εγγλέζοι έχουν εκατοντάδες ανέκδοτα για το Γαλλικό Ναυτικό. Παρόλο που πολλά έχουν μία βάση αλήθειας, δεν μας εκφράζουν καθώς έρχονται από την εποχή της φεουδαρχίας και κυρίως εξυπηρετούσαν κι εξυπηρετούν τον αγγλικό μιλιταρισμό και την υπεροψία τους. Ωστόσο ο γαλλικός ιμπεριαλισμός εκτός από τη φτώχια, τον ξεριζωμό και το όλεθρο που συνεχίζει να σπέρνει σε Αφρική, Ινδικό, Ειρηνικό Ωκεανό κι αλλού δεν παραλείπει και να τροφοδοτεί τα ανέκδοτα και τις… γελοιογραφίες για τις ικανότητές του.

Tο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ εντόπισε καθυστερημένα το ιστιοπλοϊκό!!!

Την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, περίπου στις 7.30 π.μ. ένα ιστιοφόρο 10 μέτρων που έφερε πολωνική σημαία συγκρούστηκε με το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ (Charles de Gaulle) του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας (Marine Nationale) σε απόσταση περίπου 40 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά των νησιών Hyères. Αυτό ανακοίνωσε η Ναυτική Διοίκηση Μεσογείου του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας. Ευτυχώς ο ιστιοπλόος δεν τραυματίστηκε. Το τσακισμένο του κατάρτι και o λαμαρινένιος όγκος που ήρθε κατά πάνω του ωστόσο σίγουρα του άφησε τραυματικές μνήμες.

Το πιο αστείο της υπόθεσης προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση του Γαλλικού Ναυτικού: «Το Charles de Gaulle εντόπισε καθυστερημένα ένα ιστιοφόρο περίπου δέκα μέτρων σε πολύ μικρή απόσταση, λίγο πριν τις 07:30»… Ένας πυρηνοκίνητος πλωτός ναύσταθμος, στρατηγείο, στρατόπεδο πεζοναυτών και πτέρυγα μάχης ταυτόχρονα «εντόπισε καθυστερημένα» ένα 10μετρο ιστιοπλοϊκό. Το πλοίο που κόστισε στο γαλλικό λαό πάνω από 4 δισεκατομμύρια € χωρίς τα αεροπλάνα, τον εξοπλισμό που φέρει και τα ετήσια έξοδα λειτουργίας (πάνω από 110 εκατομμύρια €) δεν εντόπισε έγκαιρα την «επίθεση που δεχόταν» από το 10μετρο ιστιοπλοϊκό! Ευτυχώς δεν ήταν Exocet!

Οι 42.500 τόνοι γαλλικής διπλωματίας

Θυμάμαι τα αστικά μέσα ενημέρωσης που προωθούσαν την Ελληνογαλλική πολεμική συμφωνία, τα RAFALE και τις BEL@ARA όταν «φούσκωναν» κάθε φορά, που πλησίαζε τα ελληνικά νερά το Σαρλ Ντε Γκωλ, με τίτλους όπως: «Οι 42.500 τόνοι γαλλικής διπλωματίας στο πλευρό της Ελλάδας», «Σαρλ Ντε Γκωλ: Σαφές μήνυμα στον Ερντογάν», «Μήνυμα στην Τουρκία: Έρχεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο!»…

Μιας και η γαλλική Κυβέρνηση παίζει, ούτως ή άλλως, το «παιχνίδι» των δικών της μονοπωλίων ΤΟΤΑΛ, Ντασό, Ναβάλ, κλπ. ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και να μην πέσει καμιά ιδέα να σημάνει το Σάρλ Ντε Γκωλ την εκκίνηση του 59ου Ράλλυ Αιγαίου τον επόμενο Ιούνη. Το Ναρκοθηρευτικό Ευνίκη ήταν άψογο φέτος. Το ίδιο και η Τορπιλάκατος Δανιόλος πέρσι. Ας μην το ρισκάρουμε με τους Γάλλους ναυάρχους!

Μαρκόνης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...