Γελοία η απόπειρα της κυβέρνησης να επαναφέρει την πανεπιστημιακή αστυνομία

Αποπροσανατολιστική και γελοία χαρακτήρισε την αξιοποίηση της αστυνομικής επιχείρησης στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ από την κυβέρνηση ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο kontra.

Σημείωσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει δίνει τη δυνατότητα αυτά τα ζητήματα να λυθούν και να μην είναι τα πανεπιστήμια και οι εστίες ορμητήριο συμμοριών και ανθρώπων του ποινικού δικαίου.

Ο Κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει την καταδικασμένη από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας Πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία δεν έχει εκπαιδευτεί για να κυνηγά ανθρώπους που μπλέκονται με τον κοινό ποινικό κώδικα. Παράλληλα τόνισε ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι εδώ και χρόνια έχουν καταγγείλει αυτά τα γεγονότα.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο Κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα και υπογράμμισε ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του, με την απεργία στις 9 Νοέμβρη πρέπει να πιέσει προκειμένου «να κερδίζει ο λαός μας και να χάνουν οι μεγάλοι που εκμεταλλεύονται την εργασία των πολλών».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...