Γενική εισαγγελέας Ν. Υόρκης: Αγωγή 220 σελίδων σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, κατέθεσε την Τετάρτη μια άκρως λεπτομερή αγωγή σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην οικογενειακή του επιχείρηση και σε τρία από τα παιδιά του ότι είπαν ψέματα σε δανειστές και ασφαλιστές αναφορικά με τα πραγματικά περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τους New York Times, η κυρία Τζέιμς επιδιώκει να απαγορεύσει οριστικά στους Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων του Ντόναλντ Τζούνιορ, του Έρικ και της Ιβάνκα, να διευθύνουν επιχείρηση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τόσο ο Τραμπ όσο και η εταιρεία του παραβίασαν εσκεμμένα τόσο τους ομοσπονδιακούς νόμους όσο και τη νομοθεσία της πολιτείας.

Ωστόσο, επειδή η ίδια δεν έχει την αρμοδιότητα να απαγγείλει ποινικές κατηγορίες στην υπόθεση αυτή, παρέπεμψε τα ευρήματά της στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μανχάταν. Μέχρι στιγμής, οι τελευταίοι δεν έχουν επιβεβαιώσει αν θα προχωρήσουν τη σχετική έρευνα.

Σε μια μήνυση 220 σελίδων, η οποία κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας στο Μανχάταν, η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης εκθέτει με νέες και εντυπωσιακές λεπτομέρειες πώς «οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του κ. Τραμπ ήταν μια συλλογή ψεμάτων». Οι οικονομικές καταστάσεις (σ.σ. ετήσια αρχεία που περιλαμβάνουν την εκτιμώμενη αξία των συμμετοχών και των χρεών της εταιρείας) διόγκωναν υπερβολικά την αξία σχεδόν κάθε μίας από τις μαρκαρισμένες ιδιοκτησίες του, σύμφωνα με την αγωγή.

Συνολικά, η αγωγή αναφέρει ότι 11 από τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του κ. Τραμπ περιλάμβαναν περισσότερες από 200 ψευδείς και παραπλανητικές αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Η κυρία Τζέιμς, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της με τους Δημοκρατικούς, κατέθεσε τη μήνυση μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις ενόρκως σε συνέντευξή του στο γραφείο της.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...