Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, σε ισόγεια αποθήκη σε προθάλαμο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ενώ δύο ακόμα εστίες εντοπίστηκαν στο δεύτερο όροφο και τον εξωτερικό χώρο.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην ισόγεια αποθήκη, ήταν στο κτίριο των Επειγόντων Περιστατικών – Απεικονιστικού. Η Πυροσβεστική με δέκα πυροσβέστες και 5 οχήματα έσβησαν την πυρκαγιά.

Για ακόμη μια φορά το προσωπικό μπήκε μπροστά στην κατάσβεση με όσες μάνικες λειτουργούσαν (να σημειωθεί ότι στην πρώτη πυρκαγιά η μάνικα δεν είχε νερό).

Αυτό που αποκαλύφθηκε περίτρανα για άλλη μία φορά, ήταν η πλήρης έλλειψη σχεδίου για την προστασία εργαζομένων και ασθενών χωρίς κανένα σχέδιο ούτε καν ενημέρωσης όλου του προσωπικού εκκένωσης χώρων κτλ.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωναν μεταξύ τους ο ένας τον άλλον για την κατάσταση. Επίσης με ισχυρό και το ενδεχόμενο εμπρησμού φάνηκε η πλήρης έλλειψη σχεδίου από την αστυνομία ώστε να εντοπιστεί ο πιθανός δράστης των εμπρησμών καθώς ήρθαν μόλις 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετά τη 2η πυρκαγιά οι οποίοι είπαν ότι πρέπει το προσωπικό ασφαλείας να φυλάξει το χώρο!

Οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς διαπίστωσαν την ανικανότητα του κράτους να τούς προστατέψει ενώ ο διοικητής είχε το θράσος να επιχειρήσει να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του γεγονότος.

Οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές στο νοσοκομείο έχουν προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους, που κινδυνεύουν ενώ εργάζονται, γιατί δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για έκτακτες καταστάσεις ενώ υπάρχει πλήρης αδιαφορία από το κράτος για την ασφάλειά τους. 

Ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων, να βρεθεί η αιτία των συμβάντων και  να εξασφαλισθεί η ασφάλεια ασθενών και προσωπικού με ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας.

Η διοίκηση και το υπουργείο που έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικοί και γρήγοροι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά επιλεκτικά ανίκανοι στην προστασία εργαζομένων και ασθενών.

Είχε προηγηθεί πριν από δύο μέρες πυρκαγιά από άγνωστη αιτία σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής στο δεύτερο όροφο, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν θάλαμοι ασθενών και με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς ούτε τις βασικές συνθήκες ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς.

Για το θέμα, το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή απαιτώντας ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας στα νοσοκομεία. 

Δείτε ακόμα...