Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα

Rapid test στο Ναύπλιο / Eurokinissi

Σε μία εβδομάδα εκκινεί το νέο καθεστώς για τους χώρους διασκέδασης κ.ο.κ. και την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, όταν θα έχουν όλα τα ψηφιακά εργαλεία στη διάθεσή τους, έκανε γνωστό ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3».

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα, ξεκαθάρισε, απόφαση την οποία στήριξε σε δύο λόγους: αφενός δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία και οι δυνατότητές της είναι «πεπερασμένες», αφετέρου η φάση που διανύουμε σε ό,τι αφορά την πανδημία είναι διαφορετική σε σχέση με εκείνη πριν από έξι μήνες, πολύ περισσότερο πριν από ένα χρόνο.

Ο κ. Γεραπετρίτης συνέχισε στο ίδιο ύφος της ατομικής ευθύνης και του μοναδικού μέτρου αντιμετώπισης της πανδημίας, το εμβόλιο. Απουσίασε για ακόμη μία φορά οποιαδήποτε αναφορά σε μέτρα προστασίας εκτός του εμβολίου, ενώ στην ουσία παραδέχτηκε την ελαστικοποίηση των υγειονομικών κανόνων στο όνομα του…κέρδους.

Η Πολιτεία μεριμνά για όλους τους πολίτες συνέχισε, ωστόσο, πρέπει να αποκατασταθούν σταδιακά οι ελευθερίες των εμβολιασμένων, τόνισε χαρακτηριστικά.ια τη χρήση της μάσκας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Δείτε ακόμα...