Γερμανία: Απεργία των εργαζομένων της «Amazon»

Περίπου 2.000 Γερμανοί εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου «Amazon» ξεκίνησαν χτες 4ήμερη απεργία καταγγέλλοντας επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους, που έχει ενταθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Θυμίζουμε ότι πριν από μέρες σε απεργία είχαν προχωρήσει και οι εργαζόμενοι στις αποθήκες του ομίλου στην Ιταλία.

Το κλείσιμο μεγάλου μέρους των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στη διάρκεια της κρίσης της Covid-19 αύξησε κατακόρυφα τον όγκο των διαδικτυακών παραγγελιών στην «Amazon» και «οι συνάδελφοι είναι αυτοί που πληρώνουν τη νύφη», υπογραμμίζει το συνδικάτο Verdi.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χτες η ψηφοφορία υπέρ ή κατά της ίδρυσης συνδικάτου των 5.800 εργαζομένων της «Amazon» σε αποθήκη στην Αλαμπάμα στις ΗΠΑ. Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Τρίτη.

Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία, προσπάθησε με κάθε τρόπο να εμποδίσει τη δημιουργία συνδικάτου – που θα είναι το πρώτο στις ΗΠΑ – την ίδια ώρα που θεωρείται πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στις ΗΠΑ με πάνω από 800.000 υπαλλήλους, έπειτα από την αλυσίδα λιανικής «Walmart».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...