Γερμανία: Δύο εβδομάδες lockdown ζητούν οι επιστήμονες

Η Γερμανία χρειάζεται επειγόντως ένα lockdown δύο εβδομάδων, ταχύτερους ρυθμούς στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα και υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό στα σχολεία προκειμένου να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, ζήτησε σήμερα η Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DIVI).

Ο επιστημονικός διευθυντής της DIVI Κρίστιαν Καραγιαννίδης δήλωσε ότι περίπου 1.000 νέοι ασθενείς έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ από τα μέσα Μαρτίου.

Χθες, 3.680 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ στη Γερμανία, όπως προκύπτει από στοιχεία της DIVI.

“Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός θα φθάσουμε στο όριο των δυνατοτήτων μας σε λιγότερο από ένα μήνα. Δεν υπερβάλλουμε. Οι προειδοποιήσεις μας πηγάζουν από στοιχεία”, δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δέχεται αυστηρή κριτική επειδή απέτυχε να υλοποιήσει ένα σχέδιο για την ανάσχεση του αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία και επειδή κατηγόρησε τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για την όλο και πιο χαοτική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού αυξήθηκε σήμερα κατά 24.300 κι έφθασε στα 2,833 εκατομμύρια –η μεγαλύτερη αύξηση από τις 14 Ιανουαρίου.

Ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της covid-19 αυξήθηκε κατά 201 και έφθασε στα 76.543.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, το οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως μέτρο στις αποφάσεις της για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, αυξήθηκε σε 134 από 132 που ήταν χθες και από 113 που ήταν πριν από μια εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...