Γερμανία: Ένας αστυνομικός τραυματίας σε επιδρομή κατά της ακροδεξιάς οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ»

POLIZEI - Αστυνομία - Γερμανία: Πυρά ενόπλου - Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια επιδρομής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SΕΚ) σε χώρους της ακροδεξιάς οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) στη Βάδη – Βυρτεμβέργη. Η SEK πραγματοποίησε σήμερα εφόδους σε 22 ακίνητα σε όλη τη Γερμανία, μετά από σχετική εντολή της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου σε διαμέρισμα υπόπτου στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, ο ένοικος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και τον τραυμάτισε. Ο αστυνομικός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ ο δράστης συνελήφθη. Στο πλαίσιο της σημερινής ομοσπονδιακής έρευνας έχουν συλληφθεί ήδη πέντε άτομα.

Τον περασμένο Δεκέμβρη συνελήφθησαν 25 άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ο θεωρούμενος ως επικεφαλής της οργάνωσης, «Ερρίκος 13ος του Ρόις».

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ερευνά εδώ και μήνες την υπόθεση, με την «υποψία του σχηματισμού τρομοκρατικής οργάνωσης». Σύμφωνα με την «BILD», μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται εν ενεργεία αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...