Γερμανία: Ένας έφεδρος αξιωματικός του στρατού θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία για λογαριασμό ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ύποπτος για κατασκοπεία για λογαριασμό ρωσικών μυστικών υπηρεσιών θεωρείται ένας έφεδρος αξιωματικός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα δίωξη από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού n-tv, ο έφεδρος αξιωματικός και κάποιοι εργαζόμενοι ιδιωτικών επιχειρήσεων παρείχαν επί χρόνια πληροφορίες σε ρωσική μυστική υπηρεσία. Ανάμεσα στα θέματα που τους απασχολούσαν, αναφέρει ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας, ήταν ο γερμανορωσικός αγωγός «Νord Stream 2».

Σε βάρος του 65χρονου έφεδρου αξιωματικού, ο οποίος ενεργούσε ως σύνδεσμος ομάδας εφέδρων στην περιοχή διαμονής του, έχουν απαγγελθεί ήδη κατηγορίες, ενώ η δίκη θα διεξαχθεί στο Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο στο Ντίσελντορφ. «Υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι εργαζόταν για ξένη μυστική υπηρεσία, εναντίον της Γερμανίας και ενός κράτους – μέλους της ΕΕ και μέχρι τον Μάρτιο του 2020 είχε διαβιβάσει έγγραφα και πληροφορίες, από δημόσιες αλλά και μη δημόσιες πηγές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...