Γερμανία: Ενισχύει την πολεμική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνεκπαίδευση της Φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με τη γερμανική Κορβέτα FGS LUDWIGHAFEN AM RHEIN στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Λιβάνου στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL MAROPS του ΟΗΕ
Συνεκπαίδευση της Φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με τη γερμανική Κορβέτα FGS LUDWIGHAFEN AM RHEIN στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Λιβάνου στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL MAROPS του ΟΗΕ / Πηγή: Eurokinissi

Η Γερμανία ενισχύει την πολεμική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Με αφορμή τη συμμετοχή της στη UNIFIL με την Κορβέτα LUDWIGHAFEN κάνει σαφές ότι είναι εκεί που μοιράζονται οι πηγές και οι δρόμοι μεταφοράς τους. Την ίδια στιγμή άλλη Γερμανική Φρεγάτα, η Magdeburg (F261), αφού «όργωσε το Μυρτώο Πέλαγος, έκανε το γύρο της Πελοποννήσου και τώρα πλέει στον Πατραϊκό Κόλπο με κατεύθυνση τον Ισθμό της Κορίνθου.

Γερμανική Φρεγάτα MAGDEBURG-f261
Γερμανική Φρεγάτα MAGDEBURG-f261 / Πηγή: Marine Traffic

Συνεκπαίδευση Mονάδων ΠΝ Ελλάδας και Γερμανίας στο Πλαίσιο Επιχείρησης UNIFIL

Την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2020, διεξήχθη συνεκπαίδευση της Φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με τη γερμανική Κορβέτα FGS LUDWIGHAFEN AM RHEIN στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Λιβάνου στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL MAROPS του ΟΗΕ.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.


Επικίνδυνη εμπλοκή

Έχει ευθύνη η Κυβέρνηση που εμπλέκει τη χώρα στα γεωπολιτικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, όχι μόνο δεν προστατεύονται από τους ιμπεριαλιστές, αλλά αντίθετα αυτοί σπρώχνουν σε επικίνδυνες υποχωρήσεις. Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι υπεύθυνες για τις προσκλήσεις που μοιράζουν στις πολεμικές μηχανές τους. Γεμίζοντας τις ελληνικές θάλασσες και ευρύτερα την ανατολική Μεσόγειο με κανόνια δεν προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Αντίθετα οι ελληνικές κυβερνήσεις δίνουν το πρόσχημα για να παίξουν τα πολεμικά τους παιχνίδια οι ιμπεριαλιστές εντός και εκτός ΝΑΤΟ. «Ο λύκος μόνο τρίχωμα αλλάζει…» και σίγουρα δεν «φιλάει τα πρόβατα».

Δείτε ακόμα...