Γερμανία: Eξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής αυτοκινούμενων πολυβόλων στην Ουκρανία

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μεγάλου βεληνεκούς αυτοκινούμενα πυροβόλα στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα πηγή ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» μερικές μόλις ημέρες μετά την απόφαση του Βερολίνου να στείλει για πρώτη φορά βαρέα όπλα στο Κίεβο.

Η κίνηση ακολουθεί προειδοποιήσεις από το Κρεμλίνο ότι η παράδοση από τη Δύση όπλων στην Ουκρανία συνιστά απειλή για την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου «και προκαλεί αστάθεια».

Το Βερολίνο είναι σε συζητήσεις με την ολλανδική κυβέρνηση για την παράδοση Panzerhaubitze 2000 στην Ουκρανία, δήλωσε η πηγή, αναφερόμενη σε ένα από τα πιο ισχυρά πυροβόλα όπλα στα αποθέματα της Μπούντεσβερ που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Η Ολλανδία σκοπεύει να παραδώσει έναν περιορισμένο αριθμό των ίδιων αυτοκινούμενων πυροβόλων στην Ουκρανία, μετέδωσε την Τρίτη (26/4) το πρακτορείο ειδήσεων ANP, καθώς η Γερμανία έχει προσφερθεί να παράσχει εκπαίδευση και πυρομαχικά για τα όπλα που κατασκευάστηκαν από τη γερμανική αμυντική εταιρία KMW.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...