Γερμανία: Η κυβέρνηση απαγορεύει διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απαγόρευσε νωρίτερα απόψε τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Πολλές προγραμματισμένες διαδηλώσεις έχουν ήδη απαγορευτεί σε πολλές γερμανικές πόλεις, λόγω «ανησυχιών για θέματα ασφάλειας, πιθανών αντισημιτικών συνθημάτων ή εξύμνησης της βίας»!

Στο Βερολίνο απαγορεύθηκε σήμερα διαδήλωση η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί απόψε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, ενώ οι αρχές ενήργησαν σε πολλές περιπτώσεις για να διαλύσουν μικρότερες συγκεντρώσεις. Στην περιοχή Νοϊκέλν, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι και τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις υποστηρικτών της Χαμάς, συνελήφθησαν τρία άτομα σε συγκέντρωση περίπου 150 ανθρώπων.

Επίσης, η Γερουσία του Βερολίνου απαγόρευσε σήμερα τη χρήση του παραδοσιακού παλαιστινιακού μαντιλιού (κεφίγιε) στα σχολεία, γιατί «διαταράσσεται η ηρεμία του σχολείου», απαγορεύοντας ακόμη «σύμβολα και οι εκφράσεις απόψεων που δεν έχουν φτάσει ακόμη στο όριο της ποινικής ευθύνης – εφόσον διαταράσσεται η σχολική ειρήνη», κάνοντας λόγο για αυτοκόλλητα με επιγραφές όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη»!

Μάλιστα ζητά από τους εκπαιδευτικούς να εξηγήσουν στους μαθητές γιατί δεν πρέπει να επιδεικνύουν τα συγκεκριμένα σύμβολα και να τους μιλήσουν για τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πηγές της πληροφόρησής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...