Γερμανία: Η υπουργός Εσωτερικών συστήνει στους πολίτες να κάνουν προμήθειες έκτακτης ανάγκης!

Να προχωρήσουν σε προμήθειες έκτακτης ανάγκης σε τρόφιμα και νερό συστήνει στους πολίτες της Γερμανίας η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Νάνσι Φέζερ. Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», που δημοσιεύεται σήμερα, η υπουργός, που προέρχεται από το SPD, υποστήριξε ότι η σημερινή κατάσταση αποτελεί ένα «σημείο καμπής» που καθιστά πολύ σαφές ότι υπάρχει «σημαντική ανάγκη για βελτίωση όσον αφορά την πολιτική προστασία».

«Πρέπει να επιταχύνουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου», είπε η Φέζερ και πρόσθεσε ότι πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικό υλικό».

Μάλιστα, αναφερόμενη στις προμήθειες που πρέπει να έχουν οι πολίτες, η υπουργός παρέπεμψε σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας, όπως «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά».

Η υπουργός προτρέπει τους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά!

Επίσης ανέφερε πως είναι χρήσιμο να υπάρχει παροχή ηλεκτρικού έκτακτης ανάγκης στο σπίτι, στην περίπτωση που το ρεύμα διακοπεί για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα η υπουργός έκανε γνωστό πως  γίνεται απογραφή των καταφυγίων της χώρας. «Υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία. Είναι λογικό να επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά» ανέφερε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...