Γερμανία: «Κόφτη» στη θέρμανση βάζει η μεγαλύτερη εταιρία εκμετάλλευσης κατοικιών

Ειδοποιητήριο στους ενοικιαστές της, που υπολογίζονται πάνω από 1.000.000, έστειλε η «Vonovia», η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης κατοικιών στη Γερμανία με πάνω από 550.000 διαμερίσματα σε 400 γερμανικές πόλεις, ότι από Σεπτέμβρη, θα ρυθμιστεί η θέρμανση κατά τέτοιον τρόπο, ώστε τη νύχτα η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17 βαθμούς από τις 23.00 μέχρι τις 05.00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ η θέρμανση θα επιστρέφει στο κανονικό επίπεδο, που στη Γερμανία είναι γύρω στους 21 βαθμούς. Η παροχή ζεστού νερού δεν πρόκειται να επηρεαστεί και δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός στο ζεστό ντους, σύμφωνα με την παρούσα επιστολή. 

Η εταιρεία αιτιολόγησε το μέτρο με το επιχείρημα ότι θέλει να βοηθήσει στην εξοικονόμηση φυσικού αερίου και να περιορίσει το κόστος θέρμανσης των ενοικιαστών της. Με αυτό το μέτρο υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση θα φτάσει μέχρι και 8% της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ανάλογα σχέδια εξετάζει και η εταιρία ακινήτων «Deutsche Wohnen», η οποία διαθέτει 150.000 διαμερίσματα, απέκλεισε πάντως επίσης το ενδεχόμενο περιορισμού της παροχής ζεστού νερού.

Οι μεγάλες εταιρείες εκμίσθωσης και εκμετάλλευσης ακινήτων προειδοποιούν τους ενοικιαστές τους από τώρα για έκρηξη των τιμών ενέργειας, μεταφέροντας τις επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Κατοικιών GdW, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία οι τιμές για κάθε είδους ενέργεια είχαν αυξηθεί κατά 37% μέχρι τον Μάη. Για παράδειγμα για ένα σπίτι με ένα άτομο, η επιπλέον επιβάρυνση θέρμανσης είναι 508 ευρώ το χρόνο σε σχέση με πέρυσι. Αναμένονται κι άλλες αυξήσεις και επιβάρυνση με ένα τετραψήφιο νούμερο, προκαλώντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Ο λαός πληρώνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...