Γερμανία – Λάσετ: Ο Nord Stream 2 δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση Ναβάλνι

armin laschet
‘Αρμιν Λάσετ,- Πρόεδρος CDU

Ο νέος επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος CDU της Γερμανίας, Αρμίν Λάσετ, υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, πως η υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν θα πρέπει να εξαρτάται από την υπόθεση Ναβάλνι.

Ο Λάσετ, ο οποίος εξελέγη νέος επικεφαλής του CDU περίπου οκτώ μήνες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, στις 16 Ιανουαρίου, δήλωσε πως: «Η επίθεση εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι πρέπει να καταδικαστεί έντονα. Τώρα η Ρωσία πρέπει να συλλάβει εκείνους που βρίσκονται πίσω από την επίθεση, αντί να συλλάβει τον Ναβάλνι. Θέλω επίσης την άμεση απελευθέρωσή του. Ωστόσο, το ζήτημα της παράδοσης φυσικού αερίου – είτε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω θαλάσσιων ή υπόγειων αγωγών – δεν εξαρτάται από αυτό».

Παράλληλα, αντέκρουσε την κριτική ορισμένων ξένων χωρών για το έργο, λέγοντας ότι δεν θα παραβίαζε τα στρατηγικά συμφέροντα της Ουκρανίας, καθώς η σύμβαση για την κατασκευή αγωγών προστατεύει τη θέση της Ουκρανίας ως χώρας διέλευσης.

Πηγή sputniknews

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...