Γερμανία: Νεκροί εργάτες από την κατάρρευση σκαλωσιάς σε εργοτάξιο στο Αμβούργο

Αρκετοί εργάτες σκοτώθηκαν ή φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση σκαλωσιάς σε ένα σημαντικό εργοτάξιο στο Αμβούργο, πόλη – λιμάνι στη βόρεια Γερμανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Επιβεβαιώνουμε στην παρούσα φάση τρεις θανάτους», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και η ζωή του δεν κινδυνεύει», είπε. «Ένας άνθρωπος φέρεται ως αγνοούμενος προς το παρόν, πιθανόν να βρίσκεται ακόμη κάτω από τα μπάζα», πρόσθεσε ακόμη η εκπρόσωπος. 

Οι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους κατασκεύαζαν καμπίνα ανελκυστήρα σε ύψος οκτώ ορόφων όταν η σκαλωσιά ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό, σύμφωνα με τη εφημερίδα Bild.

Περίπου 70 μέλη συνεργείων διάσωσης βρίσκονται στο σημείο.

Το δυστύχημα, οι αιτίες του οποίου παραμένουν άγνωστες, συνέβη στο Χάφενσιτι, ένα τεράστιο εργοτάξιο ανασχεδιασμού ενός παλιού τμήματος του λιμανιού του Αμβούργου.

Σύμφωνα με την Bild, η σκαλωσιά κατέρρευσε στο Westfield Hamburg-Überseequartier, ένα νέο εμπορικό, οικιστικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα που αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...