Γερμανία: Παραχάραξη της ιστορίας και αντικομμουνισμός από την Bundestag

Κλιμάκωση του αντικομμουνισμού και της ανιστόρητης επιχείρησης ξαναγραψίματος της ιστορίας αποτελεί η απόφαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας να αναγνωρίσει τον λεγόμενο Χολoντομόρ, δηλαδή τον «μεγάλο λιμό της Ουκρανίας» (πραγματική αιτία του οποίου ήταν η αντεπαναστατική δράση των γαιοκτημόνων και των δυνάμεων του κεφαλαίου) ως γενοκτονία της ΕΣΣΔ εις βάρος του ουκρανικού λαού.

Το Χολοντομόρ «συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από την Bundestag.

Την απόφαση χαιρέτισε αμέσως ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, ο Ολέξιι Μακέγιεφ, κάνοντας λόγο, σε δήλωσή του στην «Deutsche Welle», για «πολύ σημαντική απόφαση την οποία οι Ουκρανοί περίμεναν για δεκαετίες», ενώ στάθηκε στο ότι συντονίστηκαν «όλα τα δημοκρατικά κόμματα» και στο ότι εντόπισαν ομοιότητες με τον «γενοκτονικό πόλεμο» που διεξάγει σήμερα η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Η ίδια η Ουκρανία χαρακτήρισε το «Χολοντομόρ» «γενοκτονία» εναντίον του λαού της το 2006.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε αργά χθες βράδυ την απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής. Έκανε λόγο για μια απόφαση «υπέρ της δικαιοσύνης» και «υπέρ της αλήθειας» στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του. Στέλνει, πρόσθεσε, «το πολύ σημαντικό μήνυμα προς πολλές άλλες χώρες στον κόσμο πως ο ρωσικός ρεβανσισμός δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την ιστορία».

«Αυτή είναι μία ακόμη απόπειρα να δικαιολογηθεί και να προχωρήσει μια εκστρατεία -που στήνεται στην Ουκρανία και στηρίζεται από τη Δύση- με στόχο να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία και να έρθουν σε αντιπαράθεση οι Ουκρανοί με τους Ρώσους», επισήμανε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. «Οι Γερμανοί προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία τους (…) να υποβαθμίσουν τη δική τους ενοχή και να θολώσουν τη μνήμη των αμέτρητων εγκλημάτων πρωτοφανούς φύσης που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο κατηγόρησε εξάλλου το γερμανικό κοινοβούλιο ότι «αναβιώνει τη φασιστική ιδεολογία του φυλετικού μίσους και των διακρίσεων και αποπειράται να απαλλάξει τον εαυτό του από τις ευθύνες του για εγκλήματα πολέμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...