Γερμανία – Πλημμύρες: Ένας πυροσβέστης πνίγηκε

Αναπτύχθηκε ο Γερμανικός Στρατός για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους κατοίκους / Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες, στη δυτική Γερμανία
Φώτο αρχείου / Αναπτύχθηκε ο Γερμανικός Στρατός για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους κατοίκους / Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες, στη δυτική Γερμανία / Πηγή: twitter

Ένας πυροσβέστης πνίγηκε και ο στρατός αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους κατοίκους, αφού οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες, στη δυτική Γερμανία. Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας, τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, διακόπηκαν κατά τόπους οι οδικές, σιδηροδρομικές και ποτάμιες συγκοινωνίες.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα σε τρία κρατίδια. Το Χάγκεν, μια πόλη 180.000 κατοίκων, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού ο ποταμός Φόλμε υπερχείλισε. Η ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων της πόλης προειδοποίησε ότι εντός των επόμενων ωρών τα νερά μπορεί να φτάσουν σε επίπεδα που καταγράφονται το πολύ τέσσερις φορές σε κάθε αιώνα. Για τον λόγο αυτό κάλεσε όσους κατοικούν κοντά στις όχθες του ποταμού να μετακινηθούν αμέσως σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση WDR.

Κάποιες περιοχές του Χάγκεν χαρακτηρίστηκαν απομονωμένες και μη προσβάσιμες, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού. Για την απομάκρυνση των κατοίκων κινητοποιήθηκε ο στρατός. Οι αρχές ζήτησαν επίσης να εκκενωθεί μια συνοικία του Ντίσελντορφ.

Ένας οίκος ευγηρίας στο Χάγκεν εκκενώθηκε ενώ σε όλη την περιοχή οι πυροσβέστες προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά από εκατοντάδες υπόγεια. Σε ένα νοσοκομείο, λόγω της πλημμύρας, σταμάτησαν οι ανελκυστήρες.

Ο πυροσβέστης πνίγηκε όταν παραπάτησε και παρασύρθηκε από τα νερά. Σε άλλο σημείο αγνοούνται δύο άνδρες ηλικίας 53 και 81 ετών.

Παράλληλα στο γειτονικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου 30 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση έξι σπιτιών, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, όπως μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός SWR.

Περίπου άλλα 25 σπίτια αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της κατάρρευσης στην περιοχή Έϊφελ σύμφωνα με το SWR που επικαλέστηκε την τοπική αστυνομία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...