Γερμανία: Στέλνει 2.700 αντιαεροπορικούς πυραύλους Strela στην Ουκρανία

Αντιαεροπορικό σύστημα Strela φορητό ή εγκατεστημένο
Φώτο Αρχείου / Αντιαεροπορικό σύστημα Strela φορητό ή εγκατεστημένο / Πηγή: Vitaly V. Kuzmin

Η Γερμανία στέλνει 2700 αντιαεροπορικούς πυραύλους Strela στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ενέκρινε την αποστολή 2.700 αντιαεροπορικών πυραύλων στον στρατό της Ουκρανίας, μετά την ρωσική εισβολή. Πρόκειται για πυραύλους τύπου Strelaσοβιετικής κατασκευής, που είχαν στα αποθέματά τους οι ένοπλες δυνάμεις της πάλαι ποτέ Λαοκρατικής Δημοκρατία της Γερμανίας, αναφέρουν πηγές στο γερμανικό πρακτορείο.

Η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς αποφάσισε πλέον να αντιστρέψει την πολιτική περιορισμού των εξαγωγών όπλων που εφάρμοζε για χρόνια το Βερολίνο, να επιτρέψει την απευθείας παράδοση όπλων στην Ουκρανία, μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού.

Το dpa πληροφορείται πως το γερμανικό υπουργείο Άμυνας μελετά τις τελευταίες ημέρες με τι είδους άλλο οπλισμό θα μπορούσε να εφοδιάσει το Κίεβο το προσεχές διάστημα.

Για χρόνια η γερμανική κυβέρνηση αρνείτο να εγκρίνει εξαγωγές όπλων σε εμπόλεμες ζώνες ή να επιτρέπει σε τρίτα μέρη να στέλνουν όπλα γερμανικής κατασκευής σε αυτές.

Με πληροφορίες απο cnn

Δείτε ακόμα...