Γερμανία: Το 4ο κύμα της επιδημίας κορονοϊού έχει ξεκινήσει σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

γερμανία κορονοϊό;

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Kox (RKI), το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού έχει ξεκινήσει στη Γερμανία. Το ποσοστό των θετικών δειγμάτων στο πλαίσιο των δοκιμών PCR στα εργαστήρια αυξήθηκε από 4% σε 6% μέσα σε μια εβδομάδα έως τα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του Ινστιτούτου. Ως βάση ελήφθησαν περίπου μισό εκατομμύριο τεστ από σχεδόν 200 εργαστήρια.

Ιδιαίτερα επηρεάζονται από τις λοιμώξεις οι νεότεροι: «Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την έναρξη του τέταρτου κύματος, το οποίο αυξάνεται ταχύτητα, ιδιαίτερα λόγω των λοιμώξεων μεταξύ του νεαρού ενήλικου πληθυσμού», αναφέρει η τελευταία έκθεση του RKI. Μερικοί μολύνθηκαν σε χώρες διακοπών, για παράδειγμα στα Βαλκάνια, την Τουρκία ή την Ισπανία.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Kox εξακολουθεί να αξιολογεί ως υψηλό τον κίνδυνο για την υγεία των Γερμανών πολιτών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί ή που έχουν εμβολιαστεί μόνο μία φορά. Για πλήρως εμβολιασμένα άτομα, οι ερευνητές του αξιολογούν τον κίνδυνο ως μέτριο.

Σύμφωνα με την έκθεσή του, ήδη από τις αρχές Ιουλίου έχει σημειωθεί αύξηση της θετικότητας στη χώρα, ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 10 έως 49 ετών. Ωστόσο, τα κρούσματα σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία ήταν ακόμα σε χαμηλό επίπεδο μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια, όμως, οι διακοπές δεν έχουν τελειώσει και αναμένονται καθυστερημένες καταγραφές κρουσμάτων. Μια παρόμοια αύξηση των λοιμώξεων στον νεότερο πληθυσμό είχε ήδη παρατηρηθεί το καλοκαίρι του 2020, πέντε όμως εβδομάδες αργότερα, δηλαδή στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου. Αυτό το καλοκαίρι, κυριαρχεί η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, εν τω μεταξύ σε ποσοστό 99%.

Την περασμένη Δευτέρα, και η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού έδωσε το πράσινο φως εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για παιδιά και εφήβους ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών. Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, η ζήτηση για εμβόλιο αυτή τη στιγμή αυξάνεται αλματωδώς.

Συνολικά, περίπου το 64 % των Γερμανών πολιτών έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον μία φορά κατά της Covid-19. Πάνω από το 58% έχει ήδη ανοσοποιηθεί πλήρως έναντι του ιού SARS-CoV-2.

Δείτε ακόμα...