Γερμανία: Τουλάχιστον 1300 άνθρωποι αγνοούνται – Στους 67 οι νεκροί

Πλημμύρες στη Γερμανία - Ιούλιος 2021
Πλημμύρες στη Γερμανία – Ιούλιος 2021 / Πηγή: TWITTER

Τουλάχιστον 1300 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες στην περιοχή Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ της Ρηνανίας – Παλατινάτου, ενώ 67 είναι οι νεκροί. Για «ακόμη περισσότερους νεκρούς» έκανε λόγο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, καθώς αποδεικνύεται ότι οι αστικές περιοχές στη Γερμανία είναι ανοχύρωτες.

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή έχει παραλύσει, γεγονός το οποίο όπως είπε, έχει ως συνέπεια πολλοί που θεωρούνται αγνοούμενοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν. «Ελπίζουμε να συμβαίνει αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.

«Υπάρχουν άνθρωποι νεκροί, άνθρωποι αγνοούμενοι, άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια καταστροφή. Είναι πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε η Πρωθυπουργός της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ. Από την πλευρά του ο Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η οποία βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της καταστροφής κατέφυγε στην ανάδειξη της κλιματικής αλλαγής, προκειμένου να αποκρύψει τις ευθύνες για την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...