Γερμανία: Τουλάχιστον 58 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία.

Οι γερμανικές αρχές ανέφεραν απόψε ότι αναμένουν πως οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τις δυτικές περιοχές της χώρας θα φτάσουν τουλάχιστον τους 58, αναθεωρώντας τον προηγούμενο απολογισμό που έκανε λόγο για 45 θύματα. Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν άλλοι τέσσερις νεκροί, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα «τουλάχιστον 30» σε αυτήν την περιοχή. Στη Ρηνανία-Παλατινάτο οι αρχές έκαναν λόγο για άλλους 9 νεκρούς, πέραν των 19 που είχαν ήδη ανακοινωθεί νωρίτερα.

Η περιφέρεια του Έουσκιρχεν (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) έχει πληγεί ιδιαίτερα και 15 άνθρωποι έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως «δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλα τα πτώματα». Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας δήλωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα θύματα και τους αγνοούμενους.

Η αστυνομία του Κόμπλεντς δήλωσε ότι στην περιοχή Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ στη Ρηνανία-Παλατινάτο περισσότεροι από 70 άνθρωποι αγνοούνταν, αφού ο παραπόταμος του Ρήνου, Αρ ξεχείλισε και κατέστρεψε σπίτια. Περίπου 25 ακόμη κτίρια στην περιοχή Σουλντ διατρέχουν τον κίνδυνο κατάρρευσης, δήλωσε η τοπική αστυνομία.

Οι πλημμύρες επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις μεταφορές στην περιοχή, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και τη Γαλλία. Οι μετεωρολόγοι λένε ότι αναμένεται περισσότερη βροχή τις επόμενες ημέρες.

«Συγκλονισμένη» από την καταστροφή που πλήττει τη δυτική Γερμανία δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ. Αναλογη δήλωση έκανε και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...