Γερμανία: Βουλευτές ζητούν την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων

γκρίζοι λύκοι
Γκρίζοι Λύκοι

Την απαγόρευση της τουρκικής, ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, ζητούν οι Γερμανοί βουλευτές, ακολουθώντας παρόμοια κίνηση των Γάλλων.

Οι ενέργειες της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπόκεινται σε αυξανόμενο έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου βεβήλωσαν μνημείο για την αρμενική γενοκτονία με την εγγραφή «Γκρίζοι Λύκοι» στην περιοχή της Λυών στη Γαλλία την Κυριακή. Στο ίδιο μνημείο είχαν γράψει τα αρχικά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν RTE. Nέες αντιαρμενικές εγγραφές βρέθηκαν την Δευτέρα στο Μεζιέ και στους τοίχους του προξενείου της Αρμενίας στην Λυών.

βεβήλωση του μνημείου από τη γενοκτονία των Αρμένιων
Βεβήλωση του μνημείου από τη γενοκτονία των Αρμένιων

Νέες βίαιες ενέργειες των Γκρίζων Λύκων κατά της αρμενικής κοινότητας σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Βιέν και την Ντιζόν στη Γαλλία, με το πρόσχημα του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζει η Τουρκία.

Την Τετάρτη, το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη διάλυση των Γκρίζων Λύκων, μετά την σχετική εντολή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, απειλώντας με πρόστιμα και φυλάκιση.

«Το κίνημα των Γκρίζων Λύκων διαλύθηκε κατά το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις εντολές του προέδρου της Δημοκρατίας», ανακοίνωσε ο Ζεράλ Νταρμανέν, προσθέτοντας ότι η οργάνωση «υποκινούσε τις διακρίσεις και το μίσος και είχε εμπλακεί σε βίαιες ενέργειες».

Μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου ζητούν τώρα παρόμοια ενέργεια και στη Γερμανία, μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ahval. Οι εκκλήσεις προέρχονται από το κόμμα της αριστεράς Die Linke, παρά την πρόσφατη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι οι Γκρίζοι Λύκοι δεν υφίστανται.

Αντιθέτως, η οργάνωση δρα στη Γερμανία υπό την ονομασία «Ομοσπονδία Ενώσεων Τούρκων Δημοκρατικών Ιδεαλιστών» (ADÜTDF) και έχει περισσότερα από 7.000 μέλη, υποστηρίζει η βουλευτής Sevim Dağdelen του Die Linke.

«Στις ισλαμιστικές και φασιστικές οργανώσεις δεν θα πρέπει να επιδεικνύεται καμία ανοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις της επαναλήφθηκαν από άλλα κόμματα σε όλο το πολιτικό φάσμα της Γερμανίας.

«Οι Γκρίζοι Λύκοι υποκινούν το μίσος, απειλούν ανθρώπους και συμμετέχουν σε βίαιες ενέργειες», αναφέρει σε δήλωσή του το κόμμα των Πρασίνων, σύμφωνα με τη DW.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...