Γερμανικές εκλογές: Εναλλαγή στην αστική διαχείριση με στόχο την ενίσχυση του Γερμανικού κεφαλαίου

Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία Όλαφ Σολτς
Φώτο Αρχείου / Ο υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς / Πηγή: SPD

Εναλλαγή στην αστική διαχείριση με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με στόχο την ενίσχυση του Γερμανικού κεφαλαίου, είναι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.

Με όλες τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναδεικνύονται νικητές των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Γερμανία, μπροστά από τη συντηρητική παράταξη της απερχόμενης καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), σύμφωνα με τον ιστότοπο της εθνικής εκλογικής επιτροπής.

Το SPD συγκεντρώνει το 25,7% των ψήφων, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τα CDU/CSU έλαβαν 24,1% (-8,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές), σημείωσαν με άλλα λόγια τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία τους, έπειτα από 16 χρόνια στην κυβέρνηση.

Οι Πράσινοι καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό από ιδρύσεως του κόμματος, εξασφαλίζουν το 14,8% των ψήφων και αναδεικνύονται σε τρίτη δύναμη της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής.

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) βελτιώνει τη θέση του, συγκεντρώνοντας το 11,5% των ψήφων.

Το ξενοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πέφτει από την τρίτη στην πέμπτη θέση, με το 10,3% των ψήφων.

Το κόμμα Η Αριστερά πέφτει στο 4,9%.

Στην Γερμανία ο καγκελάριος θα είναι ο αντικαταστάτης της Αγ. Μέρκελ στο CDU ή ο βασικός της υπουργός από το SPD. Το Γερμανικό κεφάλαιο μέσω της εναλλαγής των αστικών κομμάτων και συγκεκριμένα στην σημερινή φάση, στόχος του είναι η θωράκιση των γερμανικών μονοπωλίων απο τους ανταγωνιστές του ΗΠΑ,Κίνα και Ρωσία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...