Γερμανικός Τύπος: Η αβεβαιότητα πολλών Γερμανών σχετικά με τις διακοπές στο εξωτερικό – Το πιλοτικό πρόγραμμα στην Αστυπάλαια

Γερμανία, Βερολίνο
Γερμανία, Βερολίνο, χαρακτηριστικό κανάλι της πόλης / Πηγή: Eurokinissi

Berliner Morgenpost 

«Με κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό και οι φετινές διακοπές», επιγράφει άρθρο η  εφημερίδα και σημειώνει: «Τα κρούσματα μειώνονται, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Παρόλα αυτά οι καλοκαιρινές διακοπές δεν θα είναι εντελώς ανέμελες. Όσοι ταξιδέψουν θα πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό. Το άνοιγμα του τουρισμού δεν είναι σημαντικό μόνο για όσους θέλουν επιτέλους να ταξιδέψουν. Αποτελεί αχτίδα φωτός για οικονομικούς κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία, όπως η εστίαση, ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Οι εργαζόμενοι στους τομείς αυτούς μπορούν και πάλι να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες».

RND

«Πολλοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί χαρακτηρίζονται ακόμα περιοχές υψηλού ρίσκου. Να πάμε διακοπές σε Ιταλία, Κροατία ή Τουρκία;», διερωτάται το γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο  εκφράζοντας την αβεβαιότητα πολλών Γερμανών για το αν θα πρέπει να ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι στο εξωτερικό. Το RedaktionsNetzwerk Deutschland σημειώνει: «Να κλείσω άμεσα για το καλοκαίρι; Και γιατί όχι; Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν ελκυστικά πακέτα διακοπών σε χαμηλές τιμές για όσους προβούν τώρα σε κρατήσεις. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν ότι και φέτος ισχύουν περιορισμοί λόγω πανδημίας και ότι στο σχεδιασμό τους για τις διακοπές καλό θα είναι να είναι προετοιμασμένοι για τυχόν μικροαλλαγές της τελευταίας στιγμής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή της παραμονής στη χώρα επιλογής τους».

Για το ενδεχόμενο απροόπτου πριν ή κατά τη διάρκεια των διακοπών το γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο προτείνει στους ταξιδιώτες: «Πολλές ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν κάλυψη για παν ενδεχόμενο: από ακύρωση του ταξιδιού λόγω υποψίας κρούσματος, άρνηση αεροπορικής μεταφοράς ή στέγασης, μέχρι την επιβολή καραντίνας στον τόπο διακοπών. Τουρ οπερέιτορ όπως η TUI και η FTI συμπεριλαμβάνουν ήδη δωρεάν τέτοιες ασφάλειες στα πακέτα διακοπών τους».

Handelsblatt 

Σάρκα και οστά παίρνει το φιλόδοξο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής Volkswagen να μετατρέψουν την Αστυπάλαια στο πρώτο έξυπνο και πράσινο ελληνικό νησί. Σε ανταπόκριση του Γκερτ Χέλερ από την Αθήνα η οικονομική εφημερίδα  σημειώνει με τίτλο «Ένα νησί του Αιγαίου σε ρόλο προτύπου για μελλοντικές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους»: «Τον περασμένο Νοέμβριο Αθήνα και VW υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής της VW Χέρμπερτ Ντις έδωσαν από την Αστυπάλαια το εναρκτήριο λάκτισμα.

Ο επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα ID.3 και ID.4 στις τοπικές αρχές, αστυνομία, αυτοδιοίκηση και λιμεναρχείο. Με ένα ID.4 μετακινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αστυπάλαια, η οποία, όπως διαπίστωσε με ικανοποίηση ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Κομηνέας, δέχεται για πρώτη φορά επίσκεψη από πρωθυπουργό. Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων σε ιδιώτες στο νησί ξεκινούν τέλη Ιουνίου. Για τη φόρτιση των οχημάτων υπάρχουν ήδη 12 σημεία ανεφοδιασμού.

Το φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα της Αθήνας για έξυπνα και πράσινα νησιά θα επεκταθεί στο μικρό νησί της Χάλκης δυτικά της Ρόδου με περίπου 500 μόνιμους κατοίκους. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με τη γαλλική Citroën και τις εταιρίες Vinci και Akuo Greece. Η σχετική συμφωνία δεν αποκλείεται να υπογραφεί εντός του Ιουνίου».

Πληροφορίες από DW

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...