Γερμανικός τύπος: Σταδιακή έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου από τα μέσα Ιουνίου στην Ελλάδα – 50% των Γερμανών δεν σκοπεύει να κάνει διακοπές

Παραλία

Stern

Το γερμανικό περιοδικό με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να ανοίξει την τουριστική σεζόν από τις 15 Ιουνίου» σημειώνει μεταξύ άλλων ότι όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι διεθνείς πτήσεις προς τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς θα ξεκινήσουν σταδιακά από την 1η Ιουλίου. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να τονώσει την αποδυναμωμένη, από την πανδημία του κορονοϊού, οικονομία.

Υπενθυμίζει το περιοδικό ότι στις 23 Μαρτίου είχαν επιβληθεί σε όλη την Ελλάδα αυστηρά περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας. Σταδιακά η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα. Τη Δευτέρα άνοιξε και πάλι η περίφημη Ακρόπολη όπως και όλοι οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Στις 25 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους τα εστιατόρια της χώρας.

Die Welt

Σε άρθρο με τίτλο «Αυτοί οι κανόνες ισχύουν στην Ελλάδα για παραθεριστές», η εφημερίδα στην ηλεκτρονική έκδοση της εξηγεί, μεταξύ άλλων, ότι ταξιδιώτες από το εξωτερικό μπαίνουν προς το παρόν σε 14ήμερη καραντίνα. Αυτό όμως αναμένεται να αρθεί σύντομα για τουρίστες προερχόμενους από χώρες όπου δεν υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού. Τις επόμενες μέρες η Ελλάδα θα ανακοινώσει τις χώρες, οι πολίτες των οποίων δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες βρίσκονται η Γερμανία, οι χώρες της Βαλτικής και των Βαλκανίων.

SWR

Το κανάλι στην τηλεοπτική εκπομπή ARD-Extra δημοσιοποιεί δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία, την ώρα που η Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου προγραμματίζουν την επανεκκίνηση του τουρισμού, οι περισσότεροι Γερμανοί σχεδιάζουν να παραμείνουν το φετινό καλοκαίρι εντός της χώρας τους. Η δημοσκόπηση αναπαράγεται από πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα το 50% των Γερμανών δεν σκοπεύει να κάνει φέτος καν διακοπές, το 31% προτίθεται να ταξιδέψει το καλοκαίρι εντός Γερμανίας και μόλις το 19% σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.  Πέρσι διπλάσιο ποσοστό (40%) είχε προτιμήσει άλλο ευρωπαϊκό προορισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 84% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνουν ότι έχουν αποφασίσει ήδη εάν και πού θα κάνουν φέτος διακοπές ενώ μόλις το 15% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Πληροφορίες από DW

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...